توانمندسازی مالی زنان عشایر و حمایت مالی از این قشر باعث میشود این قشر به عنوان گرداننده طرح اقتصادی علیالخصوص در زمینه صنایعدستی که ریشه در فرهنگ جامعه ایران دارد قدم مثبتی باشد .
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل گفت: تعداد ۲۲ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری با عضویت ۴۹۱ نفر از زنان عشایر در استان اردبیل فعالیت دارند .
معرفت آذری در گفتگو با روزنامه برای اردبیل اظهار کرد: اولین صندوق در سال ۱۳۸۳ در استان تاسیس شده و در حال حاضر مجموع صندوقهای استان اردبیل ۲۲ صندوق با عضویت ۴۹۱ نفر میباشد که در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۷ صندوق جدید در استان تاسیس شد.
وی افزود: در سال ۹۸، مبلغ ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات کمبهره به صندوقهای اعتبارات خرد زنان عشایری پرداخت گردیده است .
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل بیانکرد: اداره کل امور عشایر استان اردبیل به جهت حمایت از زنان عشایر نسبت به تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان عشایری در سطح استان اقدام نموده که با توسعه و گسترش صندوقهای اعتبارات خرد زنان عشایری توانمندی اقتصادی جامعه زنان عشایر این استان ارتقا یافته است.
آذری تصریح کرد: اعضای این صندوقها در زمینههای صنایعدستی، دامداری، گیاهان دارویی، پرورش بوقلمون، مرغ بومی، پرورش زنبور عسل، بومگردی و ساخت آلاچیق عشایری فعالیت دارند.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان عشایری توانمندسازی زنان از طریق فراهمآوردن زمینه مشارکت گروهی و تجهیز پساندازهای خرد خانوارهای عشایری به منظور ایجاد خود اتکایی، بهبود اقتصاد عشایر و اشتغال زایی و حمایت از کسب و کارهای کوچک زنان عشایری میباشد.
زنان عشایری نقش عمده ای در روند تغییرات اقتصادی در جامعه عشایر دارند
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل اضافه کرد: توانمندسازی مالی زنان عشایر و حمایت مالی از این قشر باعث میشود این قشر به عنوان گرداننده طرح اقتصادی علیالخصوص در زمینه صنایعدستی که ریشه در فرهنگ جامعه ایران دارد قدم مثبتی باشد .
آذری بیان داشت: میتوان گفت که زنان عشایری همواره نقش عمدهای در روند تغییرات در اقتصاد و ساختار جامعه عشایری بر عهده داشته و دارند. حذف و یا خارج شدن این قشر زحمتکش از چرخه فعالیتهای کشاورزی، دامداری و صنایعدستی کشور ضربه جبرانناپذیری بر توسعه ملی وارد میکند .
وی افزود: وجود صندوقها یا همان موسسات مالی محلی که توسط اعضاء راهاندازی و اداره میشوند از اصول خاصی تبعیت میکنند که خودیار و خودکفا بوده و از کمک مالی و مشارکت اعضاء خود بهرهمند هستند.
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل یادآور شد: توسط هیئت مدیره منتخب محلی اداره میشوند، در انتخاب اعضاء و پرداخت وامها آزاد و مستقل تصمیم می گیرند و از طریق دریافت تسهیلات کمبهره که با حمایت اداره کل امور عشایری پرداخت میشود توسعه مییابند.
آذری با اشاره به اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید نام گذاری شده، افزود: با توجه به اینکه عشایر قطب تولید میباشد در سالجاری نیز تمام تلاش خود را در جهت ایجاد صندوقهای اعتبارات خرد جدید جهت حمایت از تولید و حمایت از زنان عشایر خواهیم کرد.