کارشناسان و صاحب نظران متفق القول هستند که جنگ های آینده جنگ آب است، و هر کشوری که بتواند در حوزه آب برنامه ریزی و مدیریت های بلند مدت داشته باشد از این آزمون سربلند بیرون خواهد آمد .حقابه ارس از سالهای دور چالش مهمی برای منطقه مغان و استان اردبیل بوده است و همواره در احقاق این حق مظلوم واقع شده است ، این آسیب مهم به همین جا ختم نمیشود و اخیرا با سفر اعضای کمیسیون کشاورزی و آب به استان، نمایندگان اردبیل در رابطه با خطر دهشتناک تر دیگری هشدار دادند . ترکیه در حال اتمام سد کاراکورت و اقدام بهآبگیری آن است، اگر این اتفاق عملی شود نه تنها مغان که کل کشاورزی شمالغرب و حاشیه رود ارس با مرگ دست و پنجه نرم خواهند کرد. نمایندگان اردبیل در این خصوص ابراز نگرانی کردند و خواستار فعالیت دستگاه دیپلماسی کشور در رابطه با جلوگیری از اقدام ترکیه در خصوص سد کاراکورت شدند.
صدیف بدری : مغان به دشت لم یزرع تبدیل می شود
مهندس بدری با بیان اینکه پیگیری های ما در حوزه حقآبه به نتیجه مطلوب نرسیده و بخصوص حقآبه مغان از ارس، خاطرنشان کرد: بیش از هفت متر خاک زراعی درجه یک در مغان از جمله قابلیت های مهم این منطقه است که باید در تخصیص حقآبه از ارس لحاظ گردد.
وی هشدار داد که با تداوم روال موجود در زمینه تامین حقآبه و در صورت اجرا و اتمام سدی در کشور ترکیه، در چند دهه آینده مغان به دشت لمیزرع تبدیل می شود.
علی نیکزاد : ترکیه دشت مغان را خشک میکند
علی نیکزاد نائب رئیس مجلس یازدهم و نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی: ترکیه در حال ساخت سد بر روی رود ارس است که تهدیدی برای کشاورزی کشورمان محسوب میشود، اما متاسفانه تا به امروز دولت و وزارت نیرو در حوزه دیپلماتیک اقدامی نداشته است .
باید مسؤولان کشور به این موضوع به شکل جدی و سریع ورود کنند چرا که در صورت ادامه ساخت این سد در طول سالهای آینده در بخش تامین آب بخش کشاورزی مغان با مشکلات اساسی دست به گریبان خواهیم بود.
به هر حال سدی که ترکیه در صدد افتتاح آن است می تواند عواقب فاجعه باری برای مغان داشته باشد و تولیدات کشاورزی این منطقه را مضمحل کند . خطری که بیخ گوش استان اردبیل قرار دارد و اگر چاره جویی برای جلوگیری از وقوع آن انجام نشود سیل مهاجرت ساکنان منطقه مغان در پی خشکی و لم یزرع شدن این منطقه را در پی خواهد داشت .
یادداشت شهروز کامجو