نوشتن و پرداختن به نیازهای زنان و مسائل مربوط به نیمِ مهم جامعه انسانی،شاید در نگاه اول آسان و راحت به نظر برسد.اما وقتی میخواهی دقیق تر شوی و موضوع را آنگونه که باید کنکاش کنی و به درون این مسئله پی ببری ،میبینی راه های باریکی وجود دارد که هرکدام کلی روانکاوی وجزئی نگری و تفسیر و توضیح میخواهد.
اینکه گاه بخواهی مسئله ی مهم فرهنگ و آداب و سبک واقلیم و مذهب خاص یک منطقه را در نظر بگیری و در زیر سایه ی آن به زن و نیازهای یک زن نگاه کنی!یانه
ذات ِخلقت یک زن را بدون در نظر گرفتن اما و اگر دیگری به بحث بنشینی و ….. در دهه ۷۰ بود که ایده ی راه اندازی پارکهای ویژه زنان به تبعیت از برخی کشورهای مسلمان به ذهن مدیران ایرانی هم راه یافت. و به تدریج در پارک ها و بوستانها وسايل ورزشي قرار داده شد كه نتیجه اش افزايش علاقهمندي زنان به ورزش بود..
هرچند بوستان بانوان ميتوانست به عنوان فضايي خوب ومفرح زمينه را براي حضور بیشتر و راحت تر زنان فراهم كند، اما خیلی ها با احداث بوستانهاي خاص موافق نبودند و هنوز هم بر این باورند که؛ بايد بستر عمومي شهر را براي حضور پر رنگتر بانوان فراهم كرد!
دوشنبه های بدون دود،شنبه های بدون موتورسیکلت، سهشنبههاي بدون خودرو و…آقایان چه میکنند؟ خیلی هایشان از دوچرخهها استفاده ميكنند؛ واما سهم زنان ما در اين زمينه چه بود؟ و به این دلیل اعتقاد دارند که بايد محيطهاي شهري را بهگونهاي طراحی کرد كه مناسب تعامل زنان باشد.
گاه ايجاد تغييري ساده مثل روشنايي در برخي معابر تاريك ميتواند امنيت حضور زنان را در اجتماع بیشتر و بیشتر کند.
امروز بسياري از زنان خانهدار ما افسرده هستند، براي اين زنان هيچ فرصتي براي دیدن و لمس فضاي بيرون از خانه وجود ندارد
و مسئله پر رنگ تر جامعه ما: به دليل جنسيتزدگي،فضای شهري هم دچار محدوديتهايي براي حضور بانشاط، امن و فعال در جامعه است !
طراحي و ساخت بوستان و پارک بانوان و نيز ورزشگاهها باعث ايجاد تعاملات فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي و افزايش كيفيت زندگي زنان جامعه ما ميشود و در این میان بايد در نظر داشت که این مهم براساس شاخصههايي صورت گيرد كه زنان خواستار آن هستند…
اعتقادات دینی ،فرهنگ، عادات، رسوم و خواسته های جامعه ما، انتظار ویژه ای از زنان دارد.
مزیت پارک های ویژه زنان برای بسیاری از بانوان می تواند این باشد که شاید دیگر صبح ها با خیال آسوده از پارکی که فقط اختصاص به زنان دارد، حتی نگهبانها و دربانش زن هستند، برای پیاده روی استفاده کنند و حتی وقتی هوا کمی تاریک می شود، در محیط پارک احساس ناامنی نکنند.
در این میان به فرض اینکه یک زن در جامعه کنونی با فضاي عمومي شهر به طور قابل توجهی هم در ارتباط باشد و از آن تاثير پذیرد، اما گاه سهم او در برخورداري از امكانات ناديده گرفته شده است….
اندیشیدن و سپس پرداختن به طرح های قابل تامل در این زمینه به گونه ای که بتواند زنان را از وضعيت انفعال خارج كند، نيازهاي روحي و رواني آنها را تامين كند و آنها را به فعاليت اجتماعي و شركت در تصميمگيريها تشويق كند
از مهم ترین کارهایی ست که اگر خوب و درست و به موقع انجامپذیرد تاثیرش ابتدا در بنیان خانواده و درون خانه و سپس به جامعه وفرهنگ جامعه کشیده خواهدشد. و چه خوب که این تاثیر پر از مهربانی، شادی، حال خوب، رفتارخوب و آگاهی باشد
چرا که آنچه جامعه را میسازدخانه وخانواده است و آنچه در کنار یک مرد، خانه وخانواده را میسازد،زن است.
شبنم فرضی زاده