حسین پیرموذن در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی؛
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اردبیل، حسین پیرموذن در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در محل سالن کنفرانس اتاق بازرگانی، گفت: انبارهای سرد و صنایع تبدیلی از نیازهای اساسی برای تکمیل چرخه تولید محصولات کشاورزی در استان هستند.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل افزود: اگر مشکلی برای صادرات محصولات کشاورزی استان در اثر تحریمها بوجود بیاید تضمینی برای نگهداری محصولات تولید شده در استان وجود ندارد و ما با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی تاکید کرد: در استان مجوز تاسیس سردخانه در زمینهای کشاورزی برای نگهداری محصولات همان زمینها داده نمیشود و بر اثر همین سیب زمینیهای استان در انبارهای غیر تخصصی در حال فاسد شدن هستند.
پیرموذن خاطرنشان کرد: استان همدان سه برابر ما انبار نگهداری محصولات کشاورزی دارد، درصورتی که مقدار زیادی از سیبزمینیهای تولید شده در استان ما در انبارهای معمولی نگهداری میشود.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل تصریح کرد: از طرفی ما برای مدیریت محصولات کشاورزی تولیدی در استان نیازمند صنایع تبدیلی هستیم.
وی افزود: صنایع تبدیلی صنایع فصلی هستند، یعنی فقط در فصل برداشت محصول کار میکنند، بنابراین کسی نمیآید در صنایع تبدیلی سرمایه گذاری کند، مگر اینکه حمایتهای ویژهای وجود داشته باشد.
حسین پیرموذن درخصوص لزوم حمایت از تاسیس صنایع تبدیلی، گفت: صنایع تبدیلی نیاز به تسهیلات ویژه با بهره پایین دارد، اگر کمک خاصی توسط قانون گذاران برای صنایع تبدیلی نشود، نمیتوانیم در زمینه صنایع تبدیلی کاری انجام بدهیم.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل تاکید کرد: بنابراین برای بخش کشاورزی دو درخواست داریم، اول از استاندار محترم درخواست داریم که درخصوص مجوز تاسیس انبارهای سرد بازنگری داشته باشند، و دوم از نهاد قانون گذاری درخواست داریم در زمینه تسهیلات کم بهره برای تاسیس و اداره صنایع تبدیلی اقدام کنند.
وی در نهایت خاطرنشان کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشاورزی، صنعت و سایر بخشها لطمه میزند، ما از دستگاه قانونگذاری میخواهیم که با حذف ارز دولتی و به جای آن اختصاص یارانه به بخشهای نیازمند از وقوع فساد در این زمینهها جلوگیری کنند.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی؛
فعال کردن واحدهای تولیدی راکد از اهداف مهم قوه قضاییه است
ناصر عتباتی در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی اردبیل، گفت: قوه قضاییه در برنامههای حمایتی خود از اشتغال و تولید به دنبال فعال کردن واحدهای راکد و فعال نگه داشتن واحدهای تملک شده توسط بانک است.
رئیس کل دادگستری اردبیل افزود: واحدهایی که توسط بانکها تملک شدهاند، باید برای آنها برنامهریزی کنیم و با کمک قوه قضاییه از ایجاد خلل در مقابل روند تولید جلوگیری کنیم.
وی همچنین درخصوص مشکلات بخش کشاورزی تاکید کرد: بخشی از مسائل و مشکلات را در زمینه کشاورزی میتوان در داخل استان حل و فصل کرد، بعضا ایرادها برای فعالان بخش خصوصی در حد چند متر جابجایی است و به آسانی میتوان از این مشکلات عبور کرد.
عتباتی خاطرنشان کرد: چندصدایی در دستگاههای استان بعضا برای بخش خصوصی مشکل زا هستند، در برخی موارد نهادی مجوز صادر میکند و نهادی دیگر مجوز نمیدهد.
مدیرکل دادگستری اردبیل تصریح کرد: بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی در کشور دارد، آثار فعالیت بخش کشاورزی در سفره مردم دیده میشود و در چنین برههای خودکفایی در تامین اقلام غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
استاندار اردبیل در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتکوی دولت و بخش خصوصی؛
به صنایع تبدیلی مناسب برای کسب ارزش افزوده بالاتر از محصولات کشاورزی نیازمندیم
اکبر بهنامجو در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، گفت: با توجه به تولید خوب محصولات کشاورزی در سال های اخیر شتاب خوبی در احداث صنایع تبدیلی داشته ایم و باید با همین شتاب جلو برویم تا ارزش افزوده بالایی را برای استان کسب کنیم.
استاندار اردبیل افزود: صنایع تبدیلی بحث بسیار مهمی برای استان ما است، با توجه به اینکه در سالهای اخیر جهش خوبی در استان در زمینه کشاورزی انجام شده است باید توجه ویژهای هم به صنایع تبدیلی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر مغان جدیدی در شمال استان شکل گرفته است، پایاب سد خداآفرین در حال اتمام است، سد احمد بیگلو و پایاب آن تمام شده است، سد عمارت سال آینده به اتمام میرسد، پایاب سد سبلان هم تامین اعتبار شده است و در جنوب استان هم پایاب سد گیوی که مطالبه دراز مدت مردم بود در حال احداث است.
بهنامجو خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ تا کنون ظرفیت ۵۵۰ هزار تنی صنایع تبدیلی به یک میلیون و نهصد هزار تن رسیده است اما هنوز هم جا برای افزایش و رشد در این زمینه داریم.
استاندار اردبیل تصریح کرد: انبارهای سرد هم یکی از نیازهای بخش کشاورزی ما است، درحالی که ۱۷۵ هزارتن انبار سرد در استان داریم به نظر کارشناسان این مقدار باید به ۴۰۰ هزارتن برسد که مجوز احداث ۲۰۰ هزار تن را داده ایم و در حال احداث است و باید کمک کنیم که سال بعد به بهره برداری برسد.
وی در ادامه گفت: فراآوردههای سیب زمینی هم یکی از مواردی است که بخش کشاورزی ما در استان نیازمند است و با مجوزهایی که صادر شده در این بخش هم رشد خواهیم داشت.
بهنامجو افزود: در سایر زمینههای کشاورزی مثل شیر و عسل هم تولید بالایی به همراه صنایع بسته بندی اولیه را داریم ولی روی بسته بندی این محصولات باید بیشتر کار کنیم و با انواع بسته بندی های مختلف عرضه کنیم.
صدیف بدری در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی؛
پنجره واحدی برای مجوزهای حوزه کشاورزی ایجاد شود
رئیس مجمع نمایندگان استان در هشتاد و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی اردبیل، گفت: پنجره واحدی برای بخش کشاورزی و مجوزهای این حوزه باید ایجاد شود و اگر نیاز به اصلاحیهای در دستورالعملها است ما این موارد را در مجلس و وزارت جهاد کشاورزی پیگیری میکنیم.
صدیف بدری افزود: مجلس درخصوص تحمیل بار مالی برای دولت اختیار قانونی ندارد، مواردی از قبیل افزایش تسهیلات حوزه صنایع تبدیلی در اختیار دولت است.
وی تاکید کرد: درخصوص اشتغال روستایی در سال ۹۶ مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات تخصیص یافت ولی به نظر میرسد که نتیجه خیلی مطلوبی نداشته است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین خاطرنشان کرد: یک برنامه ریزی عملیاتی و سه چهار ساله برای بحث صنایع تبدیلی و انبارهای سرد در استان باید داشته باشیم و با پیگیری همه جانبه به نتیجه برسانیم.
بدری تصریح کرد: بازار روسیه مشتاق و آماده پذیرش ایران است، بخش خصوصی باید برای به دست آوردن این بازار تلاش بکند.
رئیس مجمع نمایندگان استان گفت: درخصوص بحث بازار محصولات کشاورزی یک مدیریت مناسب لازم است، در کشورهای پیشرفته اتحادیههای کشاورزی در این خصوص مدیریت میکنند اما در کشور ما قیمت گذاری تحکمی است.